Pàgines

diumenge, 15 de juny del 2014

Camp d'aprenentatge. Formentera

Enguany hem anat a visitar la illa veïna, Formentera. Hem fet una sortida de dos dia organitzada pel camp d'aprenentatge.
Però abans de partir del port ja tenguérem una sorpresa allà hi havia el Rainbow Warrior el barco de Greenpeace que anàrem a veure i ens férem un parell de fotos.
Després partirem cap a Formentera emocionats.
Na Rosa la mestra que treballa allà ens ha mostrat moltíssimes coses i llocs.
Arribarem cap a les 10'30. Alguns encara no havíem viatjat mai en barca i altres no havíem anat a Formentera, era un viatge nou per alguns. 
En arribar ens esperava na Rosa i l'autobús que ens varen dur al sepulcre megalític de Ca Na Costa. Sepulcre perquè és una tomba i megalític perquè està fet de pedres molt grosses. Té uns 4000 anys d'antiguitat i és l'únic monument d'aquest tipus que es conserva a les Pitiüses.
Després anàrem a deixar les maletes a la casa de colònies de Sant Francesc. i rumb cap al Pila de la Mola.
Pel camí na Rosa ens va donar uns mapes de Formentera i ens anava demanant els llocs i els pobles que veiem i passavem. 
Resulta que La Savina és una Illa que l'home va ajuntar amb Formentera per fer el port, també té dos estanys molt grossos, el d'es Peix i el Podent que era un concentrador de les salines de Formentera.
Seguidament venia es Pujols, molt a prop del sepulcre, Sant Francesc, Sant Ferran, Es Caló i el Pilar de la Mola.
Allà ens aturarem per veure el far i el monument a un escriptor molt famós, en Julio Verne, que va inspirar una de les seves obres en Formentera. 
Del far ens varen explicar perquè servia i que ja no hi vivia cap farer, era automàtic.
De seguida esmorzarem i férem el camí de baixada de la Mola a es Caló, es creia que era d'origen romà, però no es cert, es diu el camí de sa pujada, perquè serà, sort que el férem de baixada.
En arribar a Es Caló, un port de pescadors que encara conserva les seves casetes varador, nedarem una mica a una de les platges i dinarem baix dels mateixos varador.
Per la tarda tornarem a Sant Francesc i férem una volta pel poble, visitant el museu etnogràfic i la Capella de Sa Tanca Vella, que va ser la primera església que allà es va fer, petitíssima, tot just l'omplirem.
De tornada ens trobarem en Miquel Àngel, mossènyer de Formentera que resulta que també és de Sant Miquel, de Can Parades i ens va citar per divendres al matí per ensenyar-nos l'església.
Després de tanta visita, férem dos grups, un es quedà fent dutxes i l'altre anà a comprar l'esmorzar del dia següent. El sopar el teníem al restaurant Pa i Vi.
Després de sopar repòs i dormir.
Divendres, esmorzarem i férem deixarem les maletes llestes, recollirem i endreçarem tot i ens anàrem a l'església com havíem quedat amb en Miquel Àngel. Es va portar molt bé perquè ens va deixar pujar dalt de tot, cosa que no solen fer els altres grups, i poguérem comprovar les grans vistes que allà hi havia i sobretot l'estructura defensiva que formaven les 3 torres de defensa juntament amb l'església des d'on es podien veure.
I tot seguit camí cap a es pujols, vorejant s'Estany Pudent pel camí d'es Broll, es veu que allà entre tanta aigua salada i salitre hi brollava aigua dolça que es recollia de totes les baixades des del poble.
Va ser llarguet gràcies a la calor, però tot va tenir la seva recompensa en arribar a es Pujols que poguérem refrescar-nos a la platja i descansar abans que ens vengues a recollir l'autobús per anar a dinar a es Pa i Vi.
Després de dinar encara ens quedava un ratet per reposar abans d'agafar la barca cap a Eivissa i tornar del viatge.
Per cert de tornada en Pep el 1r oficial i el capità del ràpid ens deixaren pujar al pont de comandament per veure el funcionament i com pilotaven el barco, moltíssims de botons. Però per normes de la companyia no ens deixaren fer fotos. :(
Ens ho hem passat genial i ha estat meravellós, esperem poder repetir algun any.
Gràcies a na Rosa i a en Miquel Àngel per acollir-nos tant bé i als capitans del barco per ensenyar-nos com funcionava.
Formentera tornarem...


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada